Waarom stuurhuis onderhoud voor uw Volvo?

Om problemen met sturen te voorkomen wilt u uw stuurhuis in goede conditie houden. Het stuurhuis is een mechanisch onderdeel in uw klassieke auto dat aan slijtage onderhevig is. Slijtagedeeltjes komen terecht in de stuurbekrachtigingsolie, waardoor de kwaliteit ervan achteruit gaat. Gevolg kan zijn dat uw auto zwaar stuurt, tegen stuurt in de bochten of dat de stuurdruk zelfs lijkt weg te vallen.

Wanneer stuurhuis onderhoud voor uw Volvo?

Het stuurhuis wordt tijdens het rijden behoorlijk belast, doordat de krachten die tijdens het rijden op de wielen komen worden overgebracht op het stuurhuis. Dit veroorzaakt slijtage. De metalen slijtagedeeltjes komen terecht in de stuurbekrachtigingsolie, waardoor de kwaliteit hiervan verminderd. Gevolg van vervuilde stuurbekrachtiging olie en de metalen slijtagedeeltjes is dat er extra slijtage in het stuurhuis en stuurpomp plaatsvindt. 

Voor uw stuurhuis is het belangrijk om klachten te voorkomen. De meest voorkomende klachten die u zelf kunt waarnemen zijn 

  • zwaar sturen
  • stuur werkt tegen in de bochten
  • stuurdruk lijkt weg te vallen in een lange bocht 

Indien deze problemen in een vroeg stadium geconstateerd worden, kan het worden opgelost. Om deze problemen te voorkomen is onderhoud van het stuurhuis van uw klassieke Volvo noodzakelijk. Als échte Volvo Specialisten kunnen wij dit voor u doen. Voor een afspraak kunt u bellen naar 013-5134033 of mailen naar ordering@scandcar.nl. Mocht blijken dat stuurhuis onderhoud nodig is dan ontvangt u direct een prijsopgave. 

Waarom het stuurhuis onderhoud van uw Volvo door de specialisten van Scandcar Classic Volvo Garage

Onderhoud van klassieke Volvo’s is een vak apart. Sinds de jaren ‘70 werken de specialisten van Scandcar met klassieke Volvo’s. Wij noemen onszelf dan ook met recht een Volvo gespecialiseerde garage! 

Door het stuurhuis te spoelen of te flushen worden alle verontreinigingen weggenomen en het stuursysteem voorzien van nieuwe schone olie om zo problemen te voorkomen. Hiervoor maken wij gebruik van een speciale machine die aansluiten op het gehele leidingsysteem van het stuurhuis. Wij voegen een reiniger toe aan de oude olie die we met behulp van de machine rondpompen in het stuursysteem. Een manier om alle oude vuilresten los te maken. Deze ‘oude’ olie voeren we af, en we voorzien het stuurhuis van nieuwe schone olie met een conditioner voor extra bescherming. Op deze manier reinigen we niet alleen het stuurhuis, maar ook alle leidingen van het stuursysteem.

Onze ervaren en gediplomeerde monteurs voeren per jaar gemiddeld 250 onderhoudsbeurten en reparaties uit voor Volvo-rijders. 

Maak een afspraak met onze ervaren monteurs voor het stuurhuis onderhoud van uw Volvo

Wilt u een controle van uw stuurhuis? Merkt u dat stuurhuis onderhoud nodig is? Maak dan een afspraak voor een controle door onze Volvo Specialisten. U kunt bellen naar 013-5134033 of mailen naar ordering@scandcar.nl

Stuurhuis onderhoud doen we bij de volgende klassieke Volvo modellen

Call Now Button