Volvo Concept Estate

 

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er bij Volvo een (r)evolutie van de modellen en motoren gaande is. We hebben de nieuwe XC90 al voorbij zien komen, samen met verschillende nieuwe Drive-E motoren.

 

De volgende auto die op de lijst van vervangingen staat is de S80. De S80 is al sinds 1998 in productie, met een facelift in 2006. Het wordt daarom hoog tijd voor een nieuw model volgens het nieuwe Volvo concept: modern en Zweeds.

 

Volgens Carsuk.net ziet u hier de eerste foto’s van de nieuwe Volvo V90, die als basis gaat dienen voor de nieuwe S90. Het betreft hier nog een concept, maar het is goed om te zien dat na jaren afwezigheid van de 90-lijn weer geherintroduceerd wordt. Volgens Dennis Nobelius, hoofd ‘Large Cars’ bij Volvo Zweden, zal deze Concept Estate minimaal afwijken van de nieuwe V90.

 

Samen met het gloednieuwe uiterlijk, komen ook de nieuwe Drive-E motoren, die ook te vinden zijn in de nieuwe XC90. Dit betekent dat de V90 en de S90 ook leverbaar zullen worden met de nieuwe T8 met 500pk en hybride aandrijving.

concept1concept2Concept3concept4

Wat denkt u van het nieuwe Volvo design? Past het bij de 90-lijn en bij Volvo, of bevalt de oude u beter? Laat het ons weten op Facebook!