Volvo carioca

Romantisch Volvo tafereelScandcar was eigenaar van een Volvo PV 51 uit 1938. Deze auto is een auto die vroeger door de Zweedse politie gebruikt werd. Hij is daar in dienst geweest tot 1947. Toen is de auto overgespoten in een donkerblauwe kleur.

 

Vanaf die tijd is de auto in bezit geweest van een Zweedse familie. Zij hebben de auto dagelijks gebruikt tot in de 60-er jaren. Daarna heeft de auto in een oude Zweedse schuur gestaan.

 

In 1995 is de auto ontdekt door een goede vriend uit Zweden. Hij heeft de auto voor ons naar Nederland gehaald. Deze auto is (voor zover wij weten) de oudste Volvo van Nederland. Hij heeft nog steeds de lak uit 1947. Ondertussen heeft deze Volvo een nieuwe eigenaar gevonden.

 

Heeft u nog iets uit die tijd liggen, of zoekt u een Volvo-onderdeel uit die tijd, laat het ons dan weten. Wij hebben wereldwijde contacten met andere Volvo-enthousiasten.

 

Onze nieuwste aanwinst is een PV 60 in de taxi-uitvoering. Deze auto wordt door ons gebruikt tijdens de vakanties in Zweden.

 

Er zijn niet veel specifieke onderdelen beschikbaar voor de ouder typen zoals de Volvo PV51, PV60. Wij hebben echter wel veel bronnen waar wij nog onderdelen vandaan kunnen halen. U kunt een gedeelte van de oudere onderdelen vinden bij de 444-onderdelen.

 

Call Now Button