Wat zijn Volvo youngtimers?

Wat is een Volvo Youngtimer?

De meeste mensen zijn bekend met oldtimers. Youngtimers is een wat nieuwer en meer onbekend begrip. Het gaat hier om auto’s die ouder dan 15 jaar zijn. Hier kan op dagelijkse basis probleemloos mee gereden worden, vaak modellen uit het topsegment van bijvoorbeeld Volvo.

Volvo V70 youngtimer automaat

Sommige van deze auto’s hebben de mogelijkheid om in de toekomst een klassieker status te krijgen. Ook wel oldtimer genoemd. Dat betekent dat de waarde dus mogelijk kan stijgen. Het grote verschil tussen oldtimers en youngtimers is dat de laatste soort ook daadwerkelijk in zulke goede staat verkeerd dat er op dagelijkse basis gebruik van kan worden gemaakt. Vaak goed onderhouden en een lage kilometerstand.

Waarom een Volvo Youngtimer kopen?

Er zijn een aantal redenen om een youngtimer aan te schaffen.

  • Wanneer de klassieke Volvo een relatief lage kilometerstand heeft kan deze vaak nog jaren mee
  • De kosten voor aanschaf zijn gunstig
  • Volvo Youngtimers verliezen weinig waarde (lage afschrijving)
  • Zeer aantrekkelijk bijtellingstarief voor zakelijke rijders (lees in dit artikel meer

Nieuwsgierig geworden naar de Volvo’s, hier vind je een overzicht van onze selectie (link plaatsen naar pagina met de auto’s).

De aanschaf van een Volvo bij Scandcar Classic Volvo Garage

We hebben vaak meerdere youngtimers te koop staan. Een geliefde Volvo Youngtimer is de Volvo V70. Vooral de tweede generatie die uitkwam rond 2000 waren hun tijd ver vooruit. Door de hoge kwaliteit, ruime inrichting, het comfortabel rijden en een elegante vormgeving is dit nog steeds een populaire auto onder de Youngtimers. Maar ook de Volvo XC70 en XC90 kun je bij ons vinden. Volvo’s staan bekend om hun betrouwbaarheid, degelijkheid en veilig rijden.

We importeren de onze youngtimers uit verschillende landen. Dit doen we zelf vanaf aankoop tot en met verkoop. Alle auto’s die wij aanbieden hebben een aantoonbare historie. Al onze prijzen zijn uiteraard inclusief garantie, afleveringsbeurt en de tenaamstelling. Het is ook mogelijk om een Volvo Youngtimer te leasen.

Wilt u weten welke Volvo Youngtimers wij momenteel beschikbaar hebben?

U kunt bellen naar 013-5134033 of mailen naar ordering@scandcar.nl. We kunnen u dan exact vertellen welke Volvo’s er nu zijn (inclusief bouwjaar en kilometerstanden). Ook kunt u dan direct een afspraak maken om de auto te komen bekijken.

Het onderhoud van je Volvo Youngtimer

Onderhoud van Volvo’s is een vak apart. Sinds de jaren ‘70 werken de specialisten van Scandcar Classic Volvo Garage met Volvo’s. Wij noemen onszelf dan ook met recht een Volvo gespecialiseerde garage!

Lees hier meer over het onderhoud van je Volvo Youngtimer

U kunt ook bellen naar 013-5134033 of mailen naar ordering@scandcar.nl. Mocht blijken dat er onderhoud nodig is dan ontvangt u van ons direct een prijsopgave.

Bijtelling van Volvo Youngtimers

Het grootste voordeel van een Volvo youngtimer is dat er een apart bijtellingstarief van 35% geldt. In plaats van de catalogusprijs telt u een percentage van de dagwaarde op bij uw inkomen of winst als ondernemer. Zo betaalt u dus alleen bijtelling over het bedrag dat de auto op dit moment waard is en niet de nieuwwaarde die bij Volvo wel kan oplopen tot €100.000. De onderhoudskosten, benzine, parkeergeld etc. kunt u als kosten aftrekken van je winst. Dit kan snel meer dan € 8000 euro schelen op jaarbasis.

Lees hier meer over de voordelen van zakelijk rijden

Nieuwsgierig geworden naar wat voor klassieke Volvo’s wij te koop hebben? Neem dan contact met ons op, of bekijk ze hier op onze website.

De volgende Volvo Youngtimers zijn op dit moment te koop bij Scandcar Classic Volvo Garage

Klik hier voor de voorraad volvo youngtimers

You may also like...

WhatsApp chat
Call Now Button