Oldtimers zitten massaal schorsing uit in stalling

De oldtimerregeling levert het kabinet veel minder op dan was voorzien. Van de 120 miljoen euro die de regeling zou moeten opleveren, komt dit jaar slechts 35 miljoen euro binnen. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun oldtimer te schorsen en voor kortere of langere tijd te stallen.

 

Want daarmee besparen ze een hoop geld ten opzichte van wat ze anders zouden moeten betalen, zegt algemeen directeur Eric Stubbé van ALLSAFE Mini Opslag. “Iemand die een auto heeft van ongeveer duizend kilo kan door gebruik te maken van deze regeling zo’n 400 euro besparen. We weten dat exclusieve auto’s wat zwaarder zijn. Bij een auto van 2.000 euro is de besparing al rond de 1.400 euro op jaarbasis door de auto drie maanden ergens anders te stallen.”

 

Vaak zijn het bij uitstek de maanden december, januari en februari. “En dat zijn tevens de maanden waarin men beter niet met een oldtimer de weg op kan, gezien de pekel die dan vaak op de wegen ligt.” Juist voor grote, zware auto’s is het de moeite waard om ze tijdelijk te stallen. Dat houdt dus in dat ze enkele weken later gewoon weer de weg op gaan, inclusief hun niet altijd even frisse dampen.”

 

Mensen die in de grote steden wonen met een Jaguar of een Amazone hebben nu de mogelijkheid om hun auto drie maande weg te zetten. Ik denk dat dat nog wel verder doorgaat en dat we de piek hiermee nog niet hebben bereikt.”

Bron: BNR

You may also like...

WhatsApp chat
Call Now Button