Wintertrial, Erfgoed Depot blij verrast met duizendste oldtimer voertuig

Op 2 februari 2014, een zonnige zondag, de organisatie had

wintertrial volvo amazon

op sneeuw gehoopt.
Voor oldtimerliefhebber Rien van der Heijden een mijlpaal waarvan hij niet had durven dromen. Ruim 22 maanden na de opening van het kijk- en doe museum in Riel, reed de duizendste oldtimer de parkeerplaats van het Erfgoed Depot op.

In de afgelopen maanden was het aanbod gigantisch en zeer gevarieerd. Van oldtimer bromfietsen, motoren, auto’s, tot aan bussen en vrachtauto’s toe.
De duizendste oldtimer was een Volvo auto van de trotste eigenaars Walter en Mechi van Rijen uit Gilze. Hun Volvo 122S met een B18 motor met dubbele carburateur is een echte Nederlandse auto die in 1967 is geleverd door Bluekens uit Chaam. De auto is in het bezit van de huidige eigenaars sinds 1975. Zij zijn op dit moment de tweede eigenaar van deze Volvo Amazone.

Zij bezochten het Erfgoed Depot tijdens de vierde Winter Trial. Een toertocht voor Volvo rijders. De tocht wordt georganiseerd door de medewerkers van Scandcar, een specialist op het gebied van Volvo classic cars. Scandcar is een bedrijf, gegroeid uit een hobby die in het begin van de jaren ‘70 is begonnen met één Volvo PV 544. Deze hobby is intussen uitgegroeid tot een volledig assortiment automobielen van het merk VOLVO en een breed gesorteerd aanbod aan VOLVO onderdelen.

De showroom, gevestigd in Moergestel, is een waar eldorado voor iedere oldtimer liefhebber en voor de Volvo liefhebbers de ‘hemel op aarde’. Voor meer informatie hierover zie: www.scandcar.nl

De komende maanden staat er in en rondom het Erfgoed Depot nog veel te zien op het gebied van oldtimers. In de basiscollectie zijn constant een kleine dertig oldtimer brom- en motorfietsen opgenomen. Op Koningsdag 26 april zal het Erfgoed Depot de startplaats en aankomst zijn voor meer dan honderd oldtimer bromfietsen. Op deze dag is een kleine oldtimer treffen van oldtimerliefhebbers waar onderdelen en boeken op dit gebied te koop worden aangeboden. Op zondag 21 september is het jaarlijkse oldtimertreffen voor oldtimer auto’s, brom- en motorfietsen en nog groter zoals bussen en vrachtauto’s.wintertrial 2

Wie naast oldtimers tevens van oude voorwerpen houdt, is bij het Erfgoed Depot aan het juiste adres. Wie zijn collectie wil uitbreiden kan op 11 mei en 7 september zijn slag slaan op de rommel- en brocantemarkten. Wie zijn bibliotheek wil aanvullen kan op 1 juni komen snuffelen op de boeken- en nostalgisch drukwerk markt. Wie zijn collectie juist wil afbouwen kan een kraam huren op één van deze markten.

You may also like...

WhatsApp chat
Call Now Button