Voordelen van zakelijk rijden Volvo youngtimer

Voordelen van zakelijk rijden Volvo youngtimer:  35% bijtelling over dagwaarde

Als ondernemer kun je behoorlijk wat geld besparen wanneer je een Volvo youngtimer gaat rijden in plaats van een nieuwe auto. Een Volvo youngtimer is een Volvo die meer dan 15 jaar geleden op kenteken is gezet.

Zakelijke aanschaf Volvo Youngtimer

Om te beginnen zijn de kosten voor aanschaf van een Volvo Youngtimer aanzienlijk lager dan een nieuwe Volvo. Bovendien neemt de waarde van een nieuwe Volvo flink in waarde af wanneer deze op uw naam wordt gezet en blijft de youngtimer gelijk in waarde. Let er wel op dat u een goed onderhouden youngtimer koopt, zodat de onderhoudskosten beperkt blijven.

Een Volvo XC90, een luxe volvo youngtimer

Apart bijtellingstarief = lagere jaarlijkse kosten

Het grootste voordeel van een Volvo youngtimer is dat er een apart bijtellingstarief van 35% over de dagwaarde geldt. In plaats van de catalogusprijs telt u de dagwaarde op bij uw inkomen of winst als ondernemer. Op deze manier betaalt u slechts bijtelling over het bedrag dat de auto op dit moment waard is en niet de nieuwwaarde die bij Volvo wel kan oplopen tot €100.000. De onderhoudskosten, benzine, parkeergeld etc. zijn als kosten aftrekbaar van uw winst.

Klik hier voor de voorraad volvo youngtimers

Een rekenvoorbeeld van de bijtelling voor een nieuwe- en Youngtimer Volvo

Een nieuwe Volvo V70: bijtelling over cataloguswaarde

Stel u wilt rijden in een representatieve Volvo V70. Als u deze nieuw koopt dan kost dit ongeveer €57.000. Wanneer u de auto ook privé gebruikt, dan telt u ieder jaar 22% (2019 tarief) van deze catalogusprijs op bij de winst: €12.500. Per jaar kunt u ongeveer €4.400 afschrijven. Als we overige kosten buiten beschouwing houden dan blijft er nog €8.100 aan bijtelling over.

Een Volvo V70 Youngtimer: bijtelling over dagwaarde

Het alternatief is om bijvoorbeeld een youngtimer V70 uit 2003 te kopen. Eentje met kilometerstand 168.000, volledige documentatie, serviceboekje, half lederen bekleding met net vernieuwde APK.

De dagwaarde is in dit geval €5.500. De bijtelling is 35% hiervan €1.925 en een afschrijving van ongeveer €1000. Dan blijft er bruto dus slechts €925 over. Een verschil van bijna €7.000. Mocht u in de hoogste belastingschijf zitten dan scheelt dit dus rond de €3.500 op jaarbasis! Bovendien is de dagwaarde leidend en deze neemt jaarlijks ook nog eens af. Let wel op, als u BTW-plichtig bent dan kunt u BTW op autokosten terugvragen, maar dient het privégebruik voor de BTW ook te worden gecompenseerd indien uw Volvo Youngtimer een marge-auto is (dit is in de meeste gevallen, namelijk wanneer de auto minimaal één keer op naam heeft gestaan van een particulier in Europa). Hierover kunt u meer lezen op de website van de belastingdienst.

Waarom een Volvo youngtimer aanschaffen bij Scandcar Classic Volvo Garage

We importeren onze youngtimers uit verschillende landen. Dit doen we zelf vanaf aankoop tot en met verkoop. Alle auto’s die wij aanbieden hebben een aantoonbare historie. Al onze prijzen zijn uiteraard inclusief garantie, afleveringsbeurt en de tenaamstelling. Het is ook mogelijk om een Volvo Youngtimer te leasen.

Bij Scandcar Classic Volvo garage hebben wij een eigen magazijn waarbij we zowel de originele Volvo onderdelen, maar ook goedkopere vervangende onderdelen van A-merken op voorraad hebben. Onze ervaren en gediplomeerde monteurs voeren sinds de jaren ‘70 per jaar gemiddeld 250 onderhoudsbeurten en reparaties uit voor Volvo-rijders.

Weten welke Volvo Youngtimers wij momenteel aanbieden

Op onze website kunt u kijken welke modellen wij nu verkopen. Uiteraard kunt u ook bellen naar 013-5134033 of mailen naar ordering@scandcar.nl. Mocht u een kijkje willen nemen dan kunt u uiteraard bij ons op locatie langskomen.

De volgende Volvo Youngtimers zijn op dit moment te koop bij Scandcar Classic Volvo Garage

Klik hier voor de voorraad volvo youngtimers

You may also like...

WhatsApp chat
Call Now Button