Volvo amazon B16 motor uitbouwen

Uitbouwen van de motor: (B16A en B16B)

Tap water , motorolie en versnellingsbakolie af. Maak de accukabel los en verwijder de accu, de radiateur en het luchtfilter. Maak de benodigde bedrading los voor het uitbouwen van de motor, maak de benzineleiding van de benzinepomp, de leiding van de temperatuurmeter, de handgaskabel, het stangenstelsel van het gaspedaal en de chokokabel los. Maak de uitlaat los van het spruitstuk. Maak de verwarmingsslangen los.

Verwijder de moeren van de voorste motorsteunen en verwijder het schakelhandel.

Krik de wagen  ±30 cm van de vloer en plaats steunen onder het chassis.

Verwijder de beide spatplaten naast de motor. Maak de kilometertelllerkabel los van de versnellingsbak. Plaats een krik onder de versnellingsbak en verwijder de cardanas, verwijder de motorsteunen onder de versnellingsbak en maak de koppelingsbedieningsstangen los.

Bevestig gereedschap SVO 4118 aan de motor en hijs de motor uit de wagen. Het uithijsen gaat gemakkelijker wanneer de motor schuin achterover hangt.

 

Inbouwen:

Het inbouwen van de motor geschiedt in omgekeerde volgorde van het uitbouwen. Wees voorzichtig  en beschadig niets. Gebruik nieuwe veerringen en splitpennen.

You may also like...

WhatsApp chat
Call Now Button