Volvo amazon B18 motor vervangen

 

Uitbouwen van de motor: (B18A en B18D)

krik de wagen 30 cm op en plaats deze op steunen.

Tap water, motorolie en versnellingsbakolie af. Verwijder het luchtfilter ( 2 luchtfilters bij B18D motor). Maak de benzineleiding los van de benzinepomp; maak de accukabels los en verwijder de accu en de radiateur.

Maak het gaspedaalstangenstelsel en de chokokabel los van de carburateur. Maak de nodige elektrische bedrading los voor het uitbouwen van de motor. Maak de uitlaat los van het spruitstuk en de beugel van het koppelingshuis.

Verwijder de moeren van de motorsteunen. Verwijder het schakelhandel; verwijder de koppelingsbedieningsstangen, maak de Kilometertellerkabel los van de versnellingsbak. Maak de voorste kruiskoppeling los, plaats een krik onder de versnellingsbak en licht deze een klein stukje op.

Verwijder de versnellingsbaksteunen. Monteer gereedschap SVO 2425 aan de motor, de bout aan het gereedschap komt in het voorste gat van de cilinderkop, de haken komen voor en achter om het spruitstuk. Licht de motor van voren op tot deze vrij is van de motorsteunen, laat de versnellingsbak zakken (niet meer dan nodig) en trek de motor langzaam naar voren, tegelijkertijd takelend.

 

Inbouwen:

het inbouwen geschiedt in omgekeerde volgorde van het uitbouwen. Gebruik nieuwe veerringen en splitpennen.

You may also like...

WhatsApp chat
Call Now Button